FlexFirst & Junice

"Dankzij de ondersteuning van de Back Office, kan ik me focussen op wat ik écht leuk vind"
- Junice van de Moosdijk
Kennismaken? Bel mij terug!
Scroll om te ontdekken
Over Junice

“Ik wil altijd nét wat meer service kunnen bieden dan anderen.”

Al sinds 2015 is Junice van de Moosdijk Franchisenemer bij FlexFirst Bouw. Na jarenlang gewerkt te hebben als Intercedente en Vestigingsmanager in de uitzendbranche zette ze een belangrijke stap in haar carrière; het ondernemerschap. Vanuit het kantoor dat ze deelt met collega ondernemer Daan, is ze dagelijks op zoek naar gemotiveerde vaklieden voor haar bouwbedrijven in regio Eindhoven/De Kempen. De keuze voor de franchiseformule van FlexFirst biedt Junice veel vrijheid; zo bepaalt ze zelf waar en wanneer ze werkt en kan uitvoering geven aan haar eigen ideeën.

Lees meer over haar ervaringen als Franchisenemer bij FlexFirst.

FlexFirst Junice
Interview

De verbinding maken tussen opdrachtgevers en flexkrachten, dat vind ik leuk!

Hoe was het om te starten als Franchisenemer bij FlexFirst? “Spannend! Je geeft als ondernemer de zekerheid van een vast salaris op om iets voor jezelf op te bouwen. Je weet vooraf nooit zeker of je succesvol gaat zijn. Gelukkig draaide ik al een aantal jaartjes mee in de bemiddeling van vaklieden in de bouw. Daardoor heb je toch al een groot netwerk opgebouwd en weten opdrachtgevers uit de branche je snel te vinden. Ik heb geen moment getwijfeld om me te gaan richten op een andere branche. In de bouw is er sprake van een ‘what you see, is what you get’ mentaliteit, korte lijnen en snel schakelen. Dat past bij mij, gewoon lekker direct. Zo weet je wat je aan elkaar hebt. Ik zou alle startende ondernemers adviseren om vooral dicht bij jezelf te blijven, als je niet authentiek bent merken mensen dat aan je.”

Wat deed je voordat je bij FlexFirst begon? “Ik ben al snel in de uitzendbranche terecht gekomen en ben daar doorgegroeid van Intercedente naar Vestigingsmanager. Je leert door de jaren heen alle facetten van het vak kennen, ontdekt waar je goed in bent en waar je energie uit haalt. Ik merkte dat ik steeds meer ideeën kreeg over hoe ik het zelf zou aanpakken en het ondernemerschap sprak me meer en meer aan. Toen ik met  FlexFirst in aanraking kwam was de knoop snel doorgehakt.”

Zelfstandig ondernemer mét collega's

Waarom heb je gekozen voor FlexFirst? “Al bij het eerste gesprek was het gevoel goed. Ik merkte veel enthousiasme binnen het team om van FlexFirst een groot succes te maken. De formule bestond destijds nog niet heel lang, maar was wel al professioneel vormgegeven. Het ondernemen met ondernemers sprak me aan, omdat je er dan niet helemaal alleen voor staat en er altijd wel iemand is om mee te sparren. Ook over hoe we FlexFirst verder op de kaart konden gaan zetten. Het is leuk om ideeën die je al jaren hebt tot uitvoering te brengen en te zien dat dit ook door de organisatie wordt opgepakt. Dat is eigenlijk nooit veranderd, ondanks dat we met een veel groter team zijn en vestigingen door het hele land hebben.”

Waarmee heeft FlexFirst je tot nu toe het meest verrast? “Voor ik bij FlexFirst begon wist ik al dat ik ooit mijn carrière wilde gaan combineren met het gezinsleven. In mijn eerste Franchisetermijn ben ik twee keer moeder geworden! Doordat ik ondernemer ben, bepaal ik zelf waar en wanneer ik werk. Zo zit ik ‘in kantooruren’ wel eens bij de zwemles en klap ik s ‘avonds of in het weekend mijn laptop om een en ander nog te regelen. Maar ook de collega’s van het hoofdkantoor hebben geen 9 tot 5 mentaliteit, als ik hulp nodig heb of als er sprake is van een noodgeval kan ik altijd iemand bereiken. Je hebt daardoor nooit het gevoel dat je er alleen voor staat.”

FlexFirst Junice
video

Zo kan jouw dag eruit zien als ondernemer bij FlexFirst